7 TYPES OF PASTA WITH KITCHENAID

Makaron jest jedną z prostych przyjemności życia. Ale z setkami unikalnych rodzajów makaronu do wyboru, jak wybrać idealny makaron dla Cacio E Pepe lub Shrimp Scampi? Ten przewodnik pomoże usprawnić możliwości i przeprowadzić 7 popularnych kategorii makaronu i sosy, które najlepiej z nimi łączą.

Nie tylko jestmakaron domowy pyszne, ale jest łatwiejsze niż kiedykolwiek z narzędziami takimi jakPomoc kuchenna® mikser IPomoc kuchenna® załączniki do makaronu. Te wielozadaniowe mocowania mogą pokroić makaron na wstążki lub struny i wciskać go na płaskie arkusze lub kształty.

Zobacz, jak łatwo jest zrobić makaron zPomoc kuchenna® 3-częściowy zestaw wałkowy i noża makaronu.

Cacio e Pepe makaron w białej misce.

1. Makaron Strand

Zawsze popularne spaghetti, co oznacza, że ​​„cienki sznurek” lub „sznur” po włosku jest częścią grupy makaronów Strand, niektórych z najczęściej używanych makaronów na świecie. Tego rodzaju makarony są pocięte na długie, cylindryczne pręty o różnej grubości. Oprócz Spaghetti grupa ta zawiera również różne rozmiary, od gęstego - spaghettoni - po najcieńszy makaron do okrągłego pręta - Capellini d'Angelo. Pączki pasma są idealne do sosów, które płaszcz makaronu równomiernie jak oliwę z oliwek z odrobiną czosnku i posiekanymi świeżymi ziołami lub jaskrawym sosem pomidorowym, taki jak ten używany fideo. Aby uzyskać prosty, przepyszny sposób na użycie makaronu pasmowego, wypróbuj ten klasyczny przepis naCacio e Pepe.

Wskazówka sosu:

Czy robisz proste danie z tytułu, czy Obiad z okazji Dnia Matki, pamiętaj, że rodzaj sosu powinien prowadzić drogę. Im grubsza sos, tym cięższe i grubsze typy makaronu powinny być i odwrotnie, lżejszy sos działa najlepiej z cieńszymi, lżejszymi makaronami. To samo dotyczy parowania białek z makaronami, cięższy makaron może przybrać cięższe mięso, a jaśniejszy makaron powinien być sparowany z lżejszymi białkami, takimi jak owoce morza lub kurczak.

Fettuccine z suszonymi pomidorami i parmezanem.

2. Makaron wstążki

Szersze i płaskie niż makarony smyczkowe, tego rodzaju makaron makaronu zawierają między innymi ukochaną fettuccine, a także linguine i Pappardelle. Zgodnie z ogólną zasadą makarony dobrze działają z kremowymi sosami, ponieważ większa powierzchnia tych makaronów może wytrzymać bogate sosy. Czystszy, węższy makaron w tej grupie, taki jak fettuccine i linguine, najlepiej łączyć z lżejszymi kremowymi sosami, takimi jak Alfredo i lżejsze białka, w tym owoce morza. Ponieważ Pappardelle jest jednym z grubszych i szerszych makaronów wstążkowych, może nabrać bardziej solidnego i bardziej mięsnego ragusa. Aby uzyskać jasny zwrot na ulubionym wypróbuj ten przepis naSuszone słońce fettuccine.

Miska makaronu z marchewką, fasolą i ziołami.

3. Makaron kanalikowy

Jeden z najbardziej wszechstronnych rodzajów makaronu makaronu na planecie, rurowe makarony, występuje w obu długich formach, takich jak Bucatini, krótkie formy, takie jak Rigatoni i jego węższe „kuzyn” Tortiglioni i małe formy rurowe, takie jak makaron. Jeśli zobaczysz słowo „rigate” po nazwie makaronu, jak w Penne Rigate, oznacza to, że makaron makaronu ma grzbiety, które są idealne do przechwytywania sosu pesto.

Długie, cienkie wersje tych makaronów, takie jak Bucatini i Perciatelli, mają dziurę biegnącą przez ich centra, co czyni je doskonałymi do uwięzienia luźniejszych sosów.

A ponieważ te makaron są bardziej znaczące niż typowy makaron sznurkowy, mogą przyjmować bardziej aromatyczne składniki, takie jak płatki czerwonej papryki lub pancetta. Możesz używać krótszych makaronów na różne sposoby, w tym w zupach, sałatkach i zapiekankach. I pamiętaj, im większa rurka, tym więcej tekstury i „substancji” makaronu może przyjąć.Ten uduchowionyMakaron fagioli Przepis wykorzystuje dużo masywnych warzyw, białej fasoli i krótkiego rurowego makaronu na obfity obiad w zimną noc.

Biały talerz z ravioli z pietruszką i groszkiem.

4. Należył makaron

Te pyszne makarony zwykle są w postaci kieszeni lub bułek utworzonych w celu trzymania wypełnienia. Cannelloni, tortellini i Ravioli są jednymi z najbardziej znanych wypchanych opcji makaronu, a tego rodzaju makarony są często wypełnione posiekanymi mięsami, warzywami lub serami i zwieńczone prostym sosem. Pierogi to tradycyjny polski wypchany makaron, który znajdziesz mięsem, warzywami, serem lub owocami.Laminowane pietruszki ravioli z szczypiorkiem i Chevre Jest eleganckim daniem na obiad lub randkę.

Mason słoiki z warstwową sałatką.

5. Mikro makaron

Te mini makarony mogą pomóc w tworzeniu maksymalnego smaku po włączeniu do zup i sałatek. Używać Orzo, makaron w kształcie ryżu, aby dodać teksturę i osobowość do zupy pomidorowej oraz minestrone lub ditalini w letniej sałatce z owoców morza. Pastina, Acini di Pepe i Fregola, makaron z semoliny z wyspy Sardynii, to małe makarony, które często są używane do dodawania ciała do zup, ale są również pyszne podawane z prostym sosem maślanym i trochę startego reggiano parmigiano.

Te świąteczneSłoiki sałatkowe z sosem kremowym pomidorowym są idealne na letni piknik. Przepis wymaga Pearl Couskus, makaronu z Bliskiego Wschodu, który dodaje gryzę do naczynia.

Wskazówka dotycząca makaronu:

Makaron można podzielić na dwie proste klasyfikacje, świeże lub suszone. Świeży makaron jest zazwyczaj prostym ciastem składającym się z jajek i uniwersalnych lub wysokiej glutenowej mąki, która jest ugniatana, naciśnięta między rolkami i cięcie. Suchy makaron używa wody, mąki semoliny i zwykle jest wytwarzany bez jaj. Składniki są mieszane w pastę, która następnie wytłacza się przez formy lub przecinają kształty i wysuszone powietrze w niskiej temperaturze przez kilka dni, aż wilgoć odpartuje.

Makaron z krewetkami, warzywami i ziołami.

6. Unikalne kształty makaronu

Nie brakuje zabawy, nietypowego makaronu makaronu, który napędza Twoją kreatywność. Znajdź makarony w kształcie uszy (Orecchiette), grzejniki (radiatore), krawaty z muszkami lub motyle (Farfalle), morskie (conchiglie) lub Pillowy gnocchi - a lista jest długa. Ponieważ tego rodzaju kształty makaronu mają dla nich znaczne „ugryzienie” i często mają grzbiety, małe dziury lub szczeliny, robią idealne naczynia do trzymania bogatych, obfitych sosów, a także masywnych mięs i warzyw.

Ten Sałatka z krewetek i wegetariańska makaron używa skorup do wychwytywania kawałków owoców morza i warzyw w pikantnym sosie winegret cytrynowym.

Makaron cukinii z krewetkami i ziołami.

7. Spiralizowane makarony warzywne

Pysznym sposobem na dodanie większej ilości warzyw do diety lub niskoemisyjne zwrotne zwrotne akcent na niektórych ulubionych daniach z makaronu jest spiralizowane warzywa. Makaron cukinski od jakiegoś czasu zyskał dużo miłości, a ich łagodny smak może przybierać wiele różnych smaków i sosów, czyniąc je super wszechstronnymi i smacznymi.

Ale spiralujące szaleństwo nie kończy się cukinią; Istnieją dziesiątki warzyw, które można spirać w „makaronie”. Marchew, kabaczek, pasternak, papryka i słodkie ziemniaki to tylko garść warzyw, które mogą oddychać nowe życie w danie z makaronem.

.Pomoc kuchenna® mikser maZałączanie spiralizatora Aby pomóc Ci ponownie wyobrazić sobie przepisy i zbadać nowe możliwości. Spróbuj zacząć od tego cytrusowego przepisuKrewetki cytrynowe Scampi, który zastępuje tradycyjne włosy anioła z makaron cukinii.

Mikser stojak KitchenAid® z wałkiem makaronowym z makaronem lasagna

Klasyczny przepis na makaron

Zawsze miło jest mieć przepis na makaron „przejdź do” na wyciągnięcie ręki, gdy pojawia się inspiracja. Ten prosty makaron domowy wymaga tylko trzech składników i twoich Pomoc kuchenna® mikser Aby stworzyć nieskończone rodzaje kształtów makaronu dla ulubionych dań z makaronu.